Netwerkdag!

Dinsdag 17 maart ging ik naar de MKB lenteborrel én naar een workshop van VAdA (Vrouwen aan de Amstel). Twee wel zeer verschillende evenementen, met als overeenkomst dat ze beide op de eerste echte schitterende lentedag én op een bijzondere locatie plaatsvonden. De MKB lenteborrel deed dit jaar theater Amsterdam aan en alleen al dat gebouw een keer van binnen gezien te hebben, maakte het de moeite waard. Het plenaire gedeelte in de overweldigende prachtige zaal werd eigenlijk pas interessant toen er twee ondernemers aan het woord kwamen, waaronder Alex Rutten van de Movies die de Filmhallen opzette. Geweldige eigenwijze man. Daarvoor waren er wel aardige gesprekken met de wethouder van Amsterdam en de voorzitter van MKB Amsterdam (lees er hier meer over) maar inmiddels was het tijd voor actie: netwerken dus! Met een wijntje en een bitterbal was het aangenaam rondlopen en nadat ik een aantal mensen had gesproken én een interessante afspraak had gemaakt, fietste ik door de prachtige lenteavond naar de Marcusstraat.

Daar vond in een geweldige ruimte, de directeurskamer van het oude schoolgebouw waar Marci Panis  gevestigd is, een workshop plaats, ontwikkeld door Frouke Kramer van Uitgesproken en Pauline Hoek van de ‘Assepoester academie. Het doel: jezelf door middel van een uitgekookte pitch op een goeie manier leren presenteren en zo je netwerk voor je laten werken.. Met zo’n 25 dames in één ruimte in duo’s oefenen met pitchen was een akoestische uitdaging (denk aan een kippenhok), maar ontzettend leuk, Na het oefenen was het tijd om en groupe te pitchen. Met een wijntje en hapjes erbij, wat het weliswaar iets ontspannender maakte, maar het blijft toch altijd menens om voor een groep jezelf neer te zetten. Alle dames van het diverse gezelschap kregen meteen relevante en opbouwende feedback van Frouke. Daarna was het tijd om te netwerken en natuurlijk gezellig samen een wijntje te drinken.

Al met al een zeer geslaagde dag met twee volkomen verschillende maar op hun eigen manier ook inspirerende evenementen! To be continued.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s