Het tv dieet

Het voorjaar is eindelijk weer daar: de winterslaap is voorbij, de natuur komt weer tot leven…tijd om lekker buiten te zijn en leuke dingen te doen! Er lijkt geen moment beter om de gewoonte de hele avond voor de tv te hangen (terwijl er die hele avond toch echt maar één programma echt de moeite waard, interessant of leuk was) nu eens grondig aan te pakken. Want: valt niet onder lekker buiten leuke dingen doen. Vaak zegt men dat oeverloos tv kijken heus ontspant, maar daar ben ik helemaal niet zo zeker van: met een vrijwel ononderbroken stroom van prikkels  kom je nooit werkelijk tot rust. Maar helemaal geen tv kijken is natuurlijk ook niet reëel; zo af en toe moet je toch ook weten wat er speelt in de wereld. Wat te doen? Al gauw kwam ik op het idee van het tv dieet, dat niets te maken heeft met zoveel mogelijk voor de tv eten of het feit dat mensen op tv kennelijk 5 kilo dikker lijken dan in het echt, maar: de hele week alleen maar programma’s opnemen die ik wel graag zie (of die nuttig, informatief of interessant zijn) en slechts die programma’s kijken, bij voorkeur op één avond. Uitzending gemist mag ook. Daarnaast mag ik van mezelf ook wel interessante programma’s kijken als ze uitgezonden worden, alleen dan niet de hele avond naar allemaal andere onzin kijken. Uitzetten dus, uit! Het lijkt soms wel het moeilijkste wat er is. Maar dit is ongetwijfeld herkenbaar: dat je soms  tijdens de reclame niet eens meer weet welk programma je nou eigenlijk zat te kijken…Volg ook het tv dieet en je hebt zeeën van tijd om klusjes te doen die altijd blijven liggen, een boek te lezen, een blog te schrijven, goeie gesprekken te voeren, hard te lopen (nog zo’n mooi voornemen) of als je helemaal goed bezig bent: een grote voorjaarsschoonmaak.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s