Amsterdam, een liefdesverklaring

Amsterdam is mijn middelpunt van de wereld. Het is de stad waar ik niet geboren, maar wel getogen ben. De stad waar ik altijd naar terugkeer, ook al heb ik er niet altijd gewoond. De stad die ik alleen zou kunnen inruilen voor een andere wereldstad, in het buitenland. En dan nog zal ik altijd terugkeren, dat is één ding dat zeker is. Het is de stad die ik soms denk door en door te kennen, maar die me ook altijd weer verrast en ruimte biedt voor mooie, nieuwe maar altijd inspirerende verhalen. Steeds weer opnieuw. Een liefde die me nog nooit in de steek heeft gelaten.

Ik ga in dit blog schrijven over wat er in mijn ogen in en rond Amsterdam allemaal aan bijzonders gebeurt: de enorme veelzijdigheid, de nieuwe initiatieven en de Amsterdamse ondernemers die dat mogelijk maken: ondernemers met lef. Ik vertel hun verhaal. Daarnaast zal ik als het uitkomt ook over de geschiedenis én de toekomst van de stad schrijven en andere zaken die me interesseren: muziek, concerten, film, theater, mooie boeken en sporten. Met als overeenkomst: het gebeurde in of rond Amsterdam…óf het had in Amsterdam kunnen gebeuren.

Advertentie

Een gedachte over “Amsterdam, een liefdesverklaring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s