Ga toch fietsen!

Op een schitterende zonnige zondag besloot ik samen met een goede vriend, die jammerlijk was mislukt in zijn missie brak te zijn van de avond ervoor, een stukje te gaan fietsen. Waarom we kozen voor het Twiske, weet ik niet meer, maar het was een briljant idee. Fietsend door Noord verbaast het me toch altijd weer hoe uitgebreid dat stadsdeel is: er lijkt geen einde aan te komen en het is zo enorm gevarieerd dat je steeds het idee hebt in een andere stad of zelfs dorp terecht te zijn gekomen. Het kan me ook verbazen hoe weinig mensen je er eigenlijk tegenkomt onderweg; de stad puilde totaal uit zijn voegen toen we vertrokken en we prezen ons gelukkig die drukte ontvlucht te zijn. In het Twiske blijkt van alles te doen te zijn: spelevaren met een bootje, kamperen, paardrijden en duiken (!). Wij hebben ons beperkt tot zonnen op een veldje bij een meertje, waar een bonte verzameling mensen aan het zonnen waren en kinderen in het water aan het spelen, maar ook hier viel het me op hoe rustig het eigenlijk was. Bij een tentje kon je patat, koffie en ijs halen en meer heb je eigenlijk ook niet nodig op zo’n dag. Zeker voor herhaling vatbaar, ook in de zomer als het warm is, lijkt het me de perfecte plek om verkoeling te zoeken. Na heerlijk een tijdje in de zon te hebben gelegen, fietsen we naar Pllek, waar ik tot mijn grote schande nog nooit geweest was. We vielen gelijk met onze neusjes in de boter: er stond op het podium op het strandje een bandje te spelen. Het was druk maar gezellig, de zon scheen en het bier was koud! Dat je niet met pinpas kon betalen bij de bar en dat het meisje achter de bar zwaar gestrest was omdat eigenlijk alles behalve het bier zo’n beetje op was, namen we voor lief. Je kan niet alles hebben. Jammer genoeg betrok het al snel en werd het echt te koud om buiten te blijven zitten; na een koud tochtje op de pont ben ik als een razende naar huis gefietst om weer op te warmen. Maar dit belooft veel goeds voor de zomer: lekker fietsen naar en zwemmen in het Twiske en daarna een beloning bij een leuke tent zoals de Ceuvel, Noorderlicht of Pllek. Laat die zomer maar komen!

Advertentie

Een gedachte over “Ga toch fietsen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s