Handschoen

Amsterdam heeft een speciale plek in mijn hart. Ik ben er niet geboren, maar wel deels getogen. Ik vond het als kind al fijn om in de stad op te groeien en die liefde is nooit voorbijgegaan. Ik houd van de dynamiek van grote steden en Amsterdam is natuurlijk onze grootste stad, maar tegelijkertijd ook erg kleinschalig. Er is ontzettend veel te doen op cultureel gebied, wat ik vaak allemaal niet doe, maar alleen de keus is geweldig.

Ik wilde al heel lang over Amsterdam schrijven, maar kon het juiste haakje niet vinden. De Amsterdamse ondernemer is dat haakje en tegelijkertijd een onuitputtelijke bron van verhalen en de specialisatie waar ik al jaren naar op zoek ben.

Ik vind het heerlijk om door te stad te fietsen, een interview te doen en dat vervolgens uit te werken tot een leuk en pakkend verhaal. Mensen vinden het leuk om geïnterviewd te worden, ze vertellen me graag hun verhaal. Als het eenmaal online staat, krijgen ze hele positieve reacties van hun omgeving en dat straalt ook weer op mij af. www.deamsterdamseondernemer.nl past me als een handschoen, voor het eerst voelt het alsof het 100% klopt wat ik doe. Ik zie mezelf dit nog jaren doen en zou het concept graag naar andere steden willen uitbreiden. Maar eerst moet ik gewoon heel veel ondernemers interviewen, een hecht netwerk bouwen. Ik zou “mijn” ondernemers ook heel graag met elkaar in contact willen brengen en op deze manier een netwerk- en platformfunctie van de site maken, maar dat is misschien een mooi project voor na de zomer.

Advertentie