Florence de Amsterdamse ondernemer

Gedurende mijn loopbaan als tekstschrijver kreeg ik regelmatig vragen over mijn specialisatie en eigenlijk had ik daar nooit een heel goed antwoord op. Wat ik wel weet: ik schrijf omdat ik de noodzaak voel iets te creëren, iets te maken wat er daarvoor nog niet was. Dat klinkt misschien wat vaag, maar ik schrijf het liefst over concrete zaken. Zeven jaar geleden startte ik als zelfstandig ondernemer mijn bedrijf TextFloor en werd ik freelance tekstschrijver en redacteur. Dat is nog altijd het beste besluit dat ik ooit genomen heb. Redactiewerk doe ik ook ontzettend graag, de schooljuf in mij krijgt dan vrij baan.

Maar het liefst interview ik ondernemers, over wat zij doen, waar zij expert in zijn. De ogen die gaan glimmen als een ondernemer me geestdriftig vertelt wat-ie doet en hoe ontzettend leuk dat is! Het is aan mij precies dat eruit te halen, om zijn of haar verhaal op een positieve, pakkende manier te verwoorden. Daaraan puzzelen vind ik het allerleukste en meest inspirerende wat ik me kan voorstellen.

Ik ben nieuwsgierig naar drijfveren en waarom iemand doet wat-ie doet en dit is dan natuurlijk een ideale manier om daarachter te komen: ik kan ongegeneerd doorvragen. Een mooie bijkomstigheid is dat ik heel veel leer over het ondernemerschap en daar zelf ook in groei. Waarom dat nou perse in Amsterdam moet, lees je in mijn volgende blog.

Advertentie