Start bouw knallend succes met Scala

Zoeklichten waar de vliegtuigen zelfs voor om moeten vliegen, CO2 kanonnen die met grote kracht witte rook de lucht inspuiten: niets is Scala Sound and Light te gek om een evenement tot een knallend succes te maken!

Ter ere van de eerste paal van een nieuw te bouwen pand vond 19 januari jl. een feestelijke bijeenkomst plaats op het bouwterrein van ‘NoMa’ op de Zuidas. NoMa staat voor North of Mahler op de Zuidas: het laatste stukje Zuidas dat nog niet bebouwd is, tussen de Parnassusweg en het VUmc. Het pand is een initiatief van Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff. De oplevering van het pand staat gepland in het derde kwartaal van 2017.

Zover is het nog lang niet: eerst wordt volgens goede traditie de start van de bouw van het pand feestelijk ingeluid. Op het bouwterrein staat de tent waar dj Frenky Z himself achter de draaitafels staat. Toevallig is het de eerste echt koude dag deze winter (het heeft die nacht 5 graden gevroren en de temperatuur komt ook nu niet boven de nul uit) maar gelukkig is ook hieraan gedacht: een blower blaast warme lucht de tent in. In samenwerking met Business Events zijn er drankjes en heerlijke hapjes; de muziek staat op een niet overheersend volume waardoor de medewerkers van de initiatiefnemende bouwbedrijven, architectenkantoren en andere professionals die de bouw mogelijk hebben gemaakt, gezellig met elkaar kunnen kletsen borrelen. In de tent is sfeerverlichting aangebracht, zodat het ook als het buiten donker wordt, binnen in de tent nog knus en gezellig is.

Dan, tegen vijf uur, gaat de tent aan de zijkant open en is het tijd voor speeches. Monique Maarsen van Maarsengroep vertelt kort en krachtig hoe het project tot stand is gekomen: ooit tenniste zij op de velden waar nu het pand komt te staan. Daarna is het woord aan de directeur van Brouwershoff die vertelt dat hij zijn hart vasthoudt omdat Monique Maasen nu ook begonnen is met hardlopen in het Vondelpark, wie weet wat daar over een paar jaar zal verrijzen?

Het woord is tot slot aan wethouder Eric van den Burgh, die op geheel onnavolgbare wijze vertelt waarom hij het zo leuk vindt ruimtelijke ordening in zijn portefeuille te hebben: vanwege dit soort mooie projecten natuurlijk! Interessant te vermelden: om overlast voor de omgeving te vermijden, zullen de palen volgens een nieuwe techniek niet geslagen, maar geboord worden.

Als iedereen een glas champagne heeft, wordt er geproost en gaan de CO2 kanonnen af en de zoeklichten aan: die laten zien de contouren van het nog te bouwen pand zien. Het licht is zó krachtig dat Schiphol daadwerkelijk van tevoren gewaarschuwd moest worden.
De volgende mijlpaal van de bouw van het pand zal zijn als het hoogste punt van het gebouw bereikt is; ook deze feestelijke gebeurtenis zal Scala Sound and Light ongetwijfeld tot een memorabel evenement maken!

Advertentie