TextFloor is jarig!

Deze week vier ik de verjaardag van TextFloor, mijn bedrijf: eind februari 2010 besloot ik namelijk echt voor mezelf te beginnen en schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Dat besluit betekende een eind aan elke werkdag door weer en wind fietsen naar een saai kantoor met slappe koffie, slechte kantoorhumor, ruziënde, zeurende en/of klagende collega’s. Toegegeven, ik heb ook héél veel leuke collega’s gehad; daarentegen zijn de leuke managers waar ik voor heb gewerkt, op één hand te tellen. Daarom weet ik het zeker: vijf dagen per week werken voor dezelfde baas zit er voor mij niet meer in.

Zes jaar geleden ging ik dus aan de slag als freelance tekstschrijver en redacteur en dat is nog steeds het beste besluit dat ik ooit heb genomen. Het geeft me vrijheid om soms tot laat door te werken, maar dan de volgende ochtend niet vroeg op te staan. Of overdag te gaan sporten. Soms moet ik keihard werken om een leuke klus binnen te krijgen. Maar het betekent vooral: werken aan hele interessante opdrachten, zoals: de redactie van het verkiezingsprogramma van CDA Noord-Holland, de eindredactie van een kookboek, het schrijven van pakkende webteksten en blogs en het niet te vergeten het interviewen van interessante ondernemers. En natuurlijk samenwerken met hele leuke, creatieve mensen. Met een aantal andere professionals geef ik de workshops Pimp Your Online Profile: we nemen de websites van de deelnemers aan de workshops in één dag onder handen, waarbij ik natuurlijk het tekstuele gedeelte voor mijn rekening neem. Leuke spin-off daarvan: mijn LinkedIn workshop, waarin ik deelnemers help door het schrijven van goede, pakkende profielteksten en tijdens de workshop nuttige tips en tricks geef om hun profiel een verdere boost te geven.

Daarnaast ben ik toch weer op zoek naar een werkplek buiten huis, maar dan eentje met flexplekken waar creatieve zzp’ers werken en bedrijven gevestigd zijn, waarmee ik mee kan samenwerken. Maar vooral: waar ik niet wordt afgeleid door de poes, de was en duizenden andere dingen die je thuis nou eenmaal eerder doet dan op een kantoor. Je zou het ironie kunnen noemen: ik ben dus toch weer op zoek naar collega’s én dat door mij zo verfoeide kantoor. Maar met dit enorme verschil: ik kies ze nu zelf uit! Je zou het kunnen zien als het verschil tussen familie en vrienden. Familie heb je nu eenmaal, vrienden kies je zelf uit. Dit overigens niet ten nadele van mijn familie, die zijn net zoals iedereen bij deze morgen óók uitgenodigd voor koffie met taart.

Advertentie